Прием на магнезий - 5 важни ползи за здравето на организма

Моля, дайте своята оценка за статията:
(1 глас, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Всеки е чувал колко полезен за здравето е редовният прием на магнезий. Дали чрез храна или чрез хранителна добвак, това е факт, но нека разгледаме кои са 5-те основни и най-важни ползи от приема на магнезий за тялото.

Магнезият съдейства за премахване на психичното напрежение

Магнезият е микроелемент, който играе основна роля за поддържане здравето на нервната система. Освен това той е известен и с това, че предотвратява признаците на хронична умора и премахва натрупалото се нервно и психично напрежение.

Магнезият повишава здравината на костите ставите и костната плътност

Магнезият е основният елемент, заедно с калция и колагена, който е отговорен за поддържането на здрави и силни кости и стави. Освен това той играе и важна роля за поддържането на добри нива на костна плътност, а неговият дефицит може да се окаже проблем. Тъй като понякога е трудно да се набави магнезий само и единствено чрез храната, е препоръчително да се приемат хранителни добавки, особено при наличие на дефицит. В това отношение продуктът МАГНЕЗИЙ / MAGNESIUM на NaturesPlus е отличен избор. Със своя естествен състав, той е подходящ за вегетарианци и вегани.

Магнезият премахва крампите и схващанията на мускулите

Магнезият е особено подходящ и жизнено важен микроелемент за всички хора, които се занимават активно със спорт в своето ежедневие. Тъй като се отделя, че чрез урината и потта, магнезият трябва да се набави в необходимите дози, за да не се получават неприятни състояния като мускулни крампи или схващания.

Магнезият помага за по-добър и хармоничен сън

Една от основните функции на магнезия е, че рефлектира върху психичното състояние и нервната система, а от там оказва благоприятно състояние и на съня. Затова ако имате затруднено заспиване, емоционална превъзбуденост или тревожност, то може би нивата ви на магнезий в организма са занижени. Опитайте се да приемате повече храни богати на този микроелемент и приемахте допълнителна доза чрез хранителни добавки.

Етикети: хранителни добавки, магнезий