Колко кафе мога да пия на ден?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(2 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Въпрос: Колко кафе мога да пия на ден?

Кофеинът ви помага да изгаряте мазнини. Но способностите ни да усвояваме кофеин са ограничени, защото има специфични ензими в организма ни които отговарят за усвояването му. И тези ензими не са неограничени, те се изчерпват и на организма ви им е необходимо време за да възстанови нивата им отново. Ако вие пиете често кафе и други кофеинови напитки, то възможностите ви да усвоявате кофеин могат да бъдат намалени. Тоест, ако приемаме много кофеин, то той спира да ни действа!

Ако пиете по две големи водни чаши силно кафе на ден (което се равнява на 4 силни кафета), то има много голяма вероятност последното едно кафе от тези четири просто да не ви действа. Да изпиете пето или шесто ще е като просто да го изсипете в тоалетната...

Затова и преценете кога да приемате кофеин и по колко! Лично аз не пия кафе по всяко време, приемам кафе и кофеин САМО когато имам нужда от бодрост или повече енергия. Ако трябва да съм честен с вас, аз пия само между половин до една чаша нормално кафе сутрин (имам предвид нормална кафена чаша, а не двойна доза във водна чаша) и същото количество умножено по две 10-15 минути преди тренировка (една голяма водна чаша силно кафе) - за да имам повече енергия и да подпомогна горенето на мазнини по време на тренировката ми.

За още информация за кофеинът, вижте статията за него в раздел Хранителни добавки.