Защо млечните продукти са толкова лоши?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(0 гласа, рейтинг 0 от 5)

Въпрос: Защо млечните продукти са толкова лоши?
Отговор: Не всички млечни продукти са лоши, но повечето форми на пастьоризирано мляко, кисело мляко и сирене ще бъде проблематично за повечето хора. Невероятно, но над 30% от хората не могат да усвояват лактоза! След първите няколко години от живота ви способността ви да смилате лактозата (захарта в млякото) е драстично намалена. Това е така, защото, както каза Арнолд, "Млякото е за бебета, а не за възрастни!".

Още по-лошо: напоследък учените смятат, че прясното мляко вместо да бъде полезно за костите заради съдържанието си на калций, е вредно за костите и ставите на възрастните хора. Има и мнения, че ако приемате мляко и лактоза, а сте непоносими към нея, е голяма вероятността да се разболеете от рак. Прочетете SaveOurBones.com и веднага ще се откажете от млечните продукти.

Пастьоризираните млечни продукти могат да причинят излишна продукция на слуз, възпаление и да доведе до проблеми с горните дихателни пътища. Познавам лично няколко лица, които се отказаха от млечните продукти и се излекуваха от астма или артрит. Ако страдате от някой от тези симптоми, опитайте и след това ще ми благодарите.

Ако обаче живеете в държава, в която е законно да получите сурово мляко, става съвсем различно. Суровите млечни продукти не причиняват същите здравословни проблеми като пастьоризираните млечни продукти. Това е така, защото процесът на пастьоризация убива и премахва ензимите в млякото, което трябва да смиламе. Тоест, ако млякото е непастьоризирано, можете безпроблемно да ядете известни количества млечни продукти на ден.