Закуската НЕ е най-важното хранене за деня, по-добре я пропуснете

Моля, дайте своята оценка за статията:
(3 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Хранителен Мит при диетите номер 1: Закуската е най-важното хранене за деня. Съжалявам да ви кажа това, но майка ми не беше права. Моята майка, твоята майка, майките на всички ни. И Вашият лекар. Той също греши!

Закуската е най-важното хранене за деня САМО за слабите хора, с бърз метаболизъм и висока инсулинова чувствителност, тоест, тя е за тези хора които са с под 10% подкожни мазнини! Ако всички ние бяхме такива, то нямаше да се трудим толкова усърдно във фитнеса и ... нямаше да четем тази диета :)

Ако вие не искате да качвате тегло, ако искате да свалите килограми или искате да изгорите част от мазнините по тялото си, то... просто не закусвайте!

След един нощен пост тялото ви е в процес на изгаряне на мазнините, т.е. тялото ви изгаря най-лесно мазнини сутрин. Това се дължи на няколко различни причини. Една от тях е инсулина, който е в много ниски количества в организма през това време. Когато инсулинът е нисък, изгаряте мазнините по-ефективно. Когато приемате въглехидрати - нивото на инсулин се повишава, а това означава, че изгарянето на мазнините спира. Ето защо последното нещо, което искате да направите сутрин е да закусите с купа овесена каша или други зърнени култури - така веднага спирате горенето на мазнини.

Фактите: 1. Ако просто пропуснете закуската, организма ви ще е в състояние да изгори до ДВА пъти повече мазнини на ден! 2. Ако пропускате закуските, външният ви вид и качеството ви на живот ще се подобрят значително!

Закуска или не

Закуска или не

Нива на инсулин и глюкоза при три хранения дневно
Периодично гладуване

Периодично гладуване

Качество на живот при Периодично гладуване
Периодично гладуване

Периодично гладуване

Научни изследвания
Периодично гладуване

Периодично гладуване

Научни изследвания

Как да контролираме хормоните, какво и кога да ядем за да горим повече мазнини?


Съдържанието на тази страница от този текст надолу, е само за абонати - потребители които са регистрирани и са платили своя абонамент.
Моля, влезте в акаунта си за да видите платеното съдържание, след което се абонирайте от бутоните отдолу.