Закуската НЕ е най-важното хранене за деня, по-добре я пропуснете

Мит 1: Закуската е най-важното хранене за деня. Съжалявам да ви кажа това, но майка ми не беше права. Моята майка, твоята майка, майките на всички ни. И Вашият лекар. Той също греши.

Закуската е най-важното хранене за деня САМО за слабите хора, с бърз метаболизъм и висока инсулинова чувствителност, тоест, тя е за тези които са с под 10% подкожни мазнини! Ако всички ние бяхме такива, то нямаше да се трудим толкова усърдно във фитнеса и ... нямаше да четем тази диета :)

След един нощен пост тялото ви е в процес на изгаряне на мазнините, т.е. тялото ви изгаря най-лесно мазнини сутрин. Това се дължи на няколко различни причини. Една от тях е инсулина, който е в много ниски количества в организма през това време. Когато инсулинът е нисък, изгаряте мазнините по-ефективно. Когато приемате въглехидрати - нивото на инсулин се повишава, а това означава, че изгарянето на мазнините спира. Ето защо последното нещо, което искате да направите сутрин е да закусите с купа овесена каша или други зърнени култури - така веднага спирате горенето на мазнини.

Факт: Ако просто пропуснете закуската, организма ви ще е в състояние да изгори до ДВА пъти повече мазнини на ден!

Как да контролираме хормоните, какво и кога да ядем за да горим повече мазнини?


Съдържанието на тази страница от този текст надолу, е само за абонати - потребители които са регистрирани и са платили своя абонамент.
Моля, влезте в акаунта си за да видите платеното съдържание, след което се абонирайте от бутоните отдолу.