Приети калории срещу изгорени калории: калориен дефицит (обяснение)

Моля, дайте своята оценка за статията:
(3 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Приети калории срещу изгорени калории: калориен дефицит Фитнес Диета

Дефицит на калории за загуба на мазнини (приети калории срещу изгорени калории - подробно обяснение)

Валиден модел за загуба на мазнини ли е "приетите калории" спрямо "изгорените калории" (CICO диета или "calories in vs. calories out")? Или това е просто "мит", както много хора се опитват да твърдят в наши дни? Наистина ли се нуждаете от калориен дефицит за загуба на мазнини и имат ли значение калориите и техния брой?

Често ще видите този дебат да се провежда в наши дни във фитнес средите...

Диетолог А ще каже, че за да загубите мазнини, се нуждаете от калориен дефицит, като изгаряте повече калории, отколкото приемате. Експерт Б след това аргументира, че "калориите нямат значение", защото "калорията не е калория" и калориите от протеини не са същото като калориите от въглехидрати.

Обаче експерт Б прави грешка, тъй като калорията е постоянна мерна единица, която оценява колко енергия има в храните, които ядем, и в тъканите на тялото ни. Калорията Е калория, и най-накрая всичко се свежда до нея!

Истината е, че тялото обработва различните видове храни по различен начин в зависимост от различни фактори.

Действителните калории са еднакви, но хранителният продукт, в който са "опаковани", е различен. Поради тази причина 2500 калории на хартия от една дадена диета за изгаряне на мазнини няма да доведат непременно до същия резултат като 2500 калории от друга диета, що се отнася до изграждането на мускули, загубата на мазнини и оптимизирането на здравето ви.

Въпросът е, че хората след това ще вземат тази информация и ще направят неправилно твърдение, като кажат, че тъй като качеството на храната влияе върху това как калориите се обработват от тялото, калориите изведнъж нямат значение и съотношението на приети калориите спрямо изгорените калории е един мит.

Но това, което повечето от вас не успяват да осъзнаят, е, че начинът, по който качеството на храната влияе върху загубата на мазнини, все още е резултат от това как влияят калориите в уравнението "приети калории срещу изгорени калории".

Например, консумирането на повече протеини води до по-висок термичен ефект, който пряко влияе върху частта от уравнението за "изгаряне на калории". А яденето на повече фибри причинява по-малко усвояване на калории, което влияе върху "приетите калории". Това са само два от многото подобни примери за калориите.

Изводът е, че телесните мазнини се съхраняват в енергия и за да стимулирате тялото си да разгражда тази мазнина за използване като гориво, трябва да създадете калориен дефицит! НЯМА начин да се заобиколи това.

Твърдението, че калориите нямат значение или че "приетите калории" спрямо "изгорените калории" е мит, е напълно невярно и се основава на неразбиране на това как CICO всъщност работи.

Фактите: качеството на храната може да ви отведе само донякъде. Без никакъв шанс за по-нататъчен прогрес, ако разглеждаме само храната.

След като имате прилична диета за загуба на мазнини, която се основава на пълноценни хранителни вещества, съдържа достатъчно протеини и фибри и е подредена по начин, който можете да поддържате, няма какво много да направите извън тази точка, за да стимулирате изгарянето на мазнини само въз основа на избора на храна само.

Ако яденето на чисто е най-добрият начин за загуба на мазнини, какво правите, когато напредъкът ви неизбежно спира, когато станете по-слаби? Просто продължете да се храните все по-чисто и по-чисто? Това очевидно не е реалистично да бъде постигнато.

Оттам нататък става въпрос за управление на "приети калории" спрямо "изгорени калории" и трябва да сте сигурни, че с течение на времето сте в негативен калориен дефицит.

Това не означава непременно, че трябва да броите всяка калория, която изяждате, въпреки че повечето сериозно трениращи спортисти вероятно ще се възползват от проследяването на калории поне в началните етапи на програмата си.

Колко калории трябва да ядете, за да губите мазнини по устойчив начин?

Един добър диапазон, към който да се стремите, е да проемате около 300-500 калории по-малко под дневната ви поддръжка (стойността на приети калории при която теглото ви не се променя).

Правилният начин: По-голям енергиен разход с Увеличаване обема на тренировката.