Групови тренировки онлайн от вкъщи: КросФит и Тапаут при КоронаВирус епидемия

Моля, дайте своята оценка за статията:
(2624 гласа, рейтинг 4.79 от 5)
Фитнес Диета

Как да тренираме любимите ни групови тренировки Crossfit и Tapout от вкъщи, у дома? Къде има Crossfit група към която да се включим за да можем да тренираме групово по време на епидемията от Covid-19?

Групови тренировки вкъщи, у дома

Статията е редактирана след приключването на извънредното положение, текста надолу е от времето на Коронавирус изолацията! И в момента се провеждат подобни тренировки от същия треньор, но те са само с платен достъп.

По време на епидемия и извънредно положение имаше такава група за групова тренировка. С нея можете да тренирате вкъщи, без да излизате от вашия дом. Груповите тренировки се провеждат онлайн, с видеоконферентна връзка. Тренира се редовно, почти всеки ден. И е безплатно за всички. Могат да влязат онлайн до 100 човека, връзката е качествена и картината и звука са перфектни, стига да имате приличен компютър и добра интернет връзка.

Тренировките се водят от треньора на снимката отгоре - Александър Ангелов, бивш фитнес треньор в Пулс Фитнес. Алекс е треньорът който водеше може би най-много Tapout и Crossfit групови занимания там от години. Редакция: Алекс токущо (30.08.2020) стана шампион на България по CrossFit в категория Intermediate Man и се окичи с титла Fittest in Bulgaria.

Какви групова тренировка се прави с групата на Александър Ангелов и с какво тренировката е по-добра?

В тази група, груповата тренировка е с онлайн видеоконферентна връзка. Всеки участник в тренировката вижда и чува всеки от другите участници и треньора, стига човекът да не си е изключил видеото или микрофона (имате опция да участвате с видео, звук или и с двете). Реално, тренировката е максимално близо до истинските групови занимания във фитнеса, обстановката и чувството е напълно различно от това просто да гледаш някакво видео. И тренираш на макс, факт.

Ето така се поддържа форма при КоронаВирус епидемия!

Ето и отговорите на най-често задаваните въпроси за онлайн тренировките:

Кога се провеждат груповите онлайн Crossfit и Tapout тренировки?
- Провеждат се почти всеки ден, от около 18 часа вечер. Обикновено се тренира 5 до 6 пъти в седмицата, неделята е твърдо почивен ден.

Мога ли да се включа и аз и безплатно ли е?
- Безплатно е за всички, може да се включи всеки. Единственото ограничение идва от софтуера който се ползва за видеоконферентна връзка - до 100 участника може да са онлайн едновременно. За момента са се включвали до 30 участника, така че все още има място, побързайте!

Колко продължават тренировките?
- Продължават около 1 час - стандарт за високоинтензивна тренировка като Crossfit или Tapout.

Как мога да се включа в тренировките?
- Часът и линка към самата тренировка се постват в тази Фейсбук група: https://www.facebook.com/groups/2139927779595437/ - абонирайте се за нея или просто я отворете около 17-17:50 часа. Там се поства линк и данните на самата тренировка. Кликате на линка, отваря се уебсайта на софтуера който се ползва за видеоконферентна връзка, сваляте малко приложение и то ви дава самата възможност за видео връзка между всички участници.

Какво ми е необходимо за да мога да участвам?
- Трябва ви: желание за тренировка, компютър и интернет. Добре е компютъра да е съвременен и интернета ви да е нормален, да не е много бавен. Да не забравя, ще ви трябва и чувство за хумор, защото ние истински се забавляваме на тренировките, да не казвам че се заливаме от смях, също и тренираме, ей... :)

Респект към Алекс, който въпреки че е съкратен и не получава нито стотинка за това, отделя от времето си и полага толкова много усилия да запази мотивираността на членовете на Pulse Fitness и добрата им форма! И това в един период в който стоенето вкъщи ни се отразява мнооого зле - както физически, така и психически. Лично аз съм качил вече 2-3 килограма, предполагам и повечето от вас така. Но това е просто защото не тренирам често с групата, което обаче се променя от днес :)

Е, вече знаете как да запазите формата си и къде има онлайн групови КросФит и Тапаут тренировки. Елате в отбора!

Допълнение от времето когато вече не сме в социална изолация и фитнес залите отвориха

Вече няма социална изолация, няма извънредно положение и фитнес залите отвориха. А най-добрия начин да правите групова тренировка, е на живо, на място, без значение дали сте във фитнес зала или навън, на открито. Важното е да тренирате!

Ще се видим по групите, на някое събитие или може би дори състезание :)