Безплатно:

Креатинът: какъв вид да пия, как, кога и по колко?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(2 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Креатин: ако искате повече сила и постижения във фитнеса, вие трябва да приемате креатин. Това е една от хранителните добавки които доказано повишават силата при силова тренировка, така че ако искате да постигнете максимума, просто трябва да пиете креатин.

Как да приемаме креатин:

– Ползвайте само микронизиран Creatine monohydrate.
– Пийте 3-5 грама на ден или малко повече ако сте мъж с повече килограми. Зареждания и по-големи количества няма да ви дадат кой знае колко по-добри резултати, така че спокойно можете да си спестите усилията и парите.
– Пийте го по всяко време на денонощието - най-добре с храната на обяд или на вечеря.
– Смесвайте го с каквато поискате течност, за най-добри резултати го приемайте с вашата предтренировъчна формула, в комбинация с кафеин.

При евтиният вариант опаковка от 1 кг струва около 20 лв, една порция 5 грама излиза около 10 ст.

Има и по-съвременни форми (Creatine Malate, Creatine Gluconate, Creatine HCL, Creatine Ethyl Ester), с които се твърди че няма да задържате вода или ще постигнете тук-там повече, но от това което съм тествал, разликата в ефекта е много малка, а в цената - голяма. Така че според мен (и според много други известни треньори) е по-добре да купите обикновения вариант - Креатин Монохидрат. Когато искам максимален релеф и искам изобщо да не задържам вода, аз просто спирам изобщо креатина - при тренировка за максимален релеф не се тренира за сила,а Креатинът е добавка за сила.

Всички продукти с Креатин...