Безплатно:

Митове и заблуди при хранителните добавки

Моля, дайте своята оценка за статията:
(6 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Митове и заблуди при хранителните добавки: Много от хранителните добавки не работят или вършат толкова малко, че просто не си струват парите. Компаниите които ги произвеждат искат да ни убедят, че всяка тяхна добавка е страхотна и е толко важна, че без нея не можем да постигнем нищо съществено във фитнеса.

Истината е, че много от добавките не работят при всеки човек или работят само в определени ситуации, а някои от тях работят само на теория.


1. Testosterone Boosters (тестостеронови буустери) - едни от продуктите които никога НЕ трябва да купувате. Над 90% от тях работят толкова слабо, че не си струват парите. Кои от тях и точно колко работят, можете да прочетете тук: https://examine.com/supplements/testosterone-booster/

Ревю на най-известният тестостеронов буустер - DHEA: https://examine.com/supplements/dehydroepiandrosterone/

2. Глутамин - ако приемате често протеин, и то по много, можете спокойно да си спестите парите за Глутамин и да не го купувате. Прочетете тук:
http://seannal.com/articles/supplementation/glutamine-benefits.php

И тук: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11533306

3. BCAA аминокиселини. Положението е същото като при глутамина: ако се храните нормално и приемате големи количества протеин, те почти няма да работят за вас и спокойно можете да си спестите парите като не ги купувате. Ако бюджета ви е ограничен или просто не ви се дават толкова пари, ще забележите, че приемът на обикновени, евтини аминокиселини, дава почти същия резултат като BCAA.

Но ако сте на строга диета и имате много нисък прием на въглехидрати, БЦАА аминокиселините са задължителни: те могат да ви помогнат да имате повече енргия по време на тренировката и по този начин да изгорите повече калории и мазнини.

Прочетете и 20 Мита за фитнес и бодибилдинг.