Защо да ядем фъстъчено масло при диета?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(41 гласа, рейтинг 4.80 от 5)
Фитнес Диета

Защо точно фъстъчено масло?

  • Във фъстъченото масло се съдържат много ценни съставки - фибри и полезни ненаситени и мононенаситени мазнини, които са задължителни при здравословното хранене и особено за мъжете спортисти.
  • Дава ви ситост и енергия за дълъг период от време. При диета да не изпитвате чувство за глад е много важно!
  • Богато е на протеин и друго полезни съставки. Набавяте си протеини, фибри и важни за тялото ни минерали като магнезий и калий.
  • Вкусно е и може да се яде всеки ден.
  • Евтино е!

Ако сте мъж, защо задължително трябва да ядете фъстъчено масло при диета?

При диета с ниско съдържание на мазнини, производството на хормона тестостерон при мъжете намалява. Случва се следното: На диета сте и се опитвате да орелефите, режете от въглехидратите, но не може да се намаляват само те, затова намаляте и количествата на мазнините. Но мазнините са важни за синтеза на мъжките хормони и тестостерона.

В резултат, вие ставате по-слаб и освен че сваляте мазнини, сваляте и много мускули. Какво трябва да направите?

При нискокалорична диета, за да се поддържат нивата на хормоните, е задължително да се приемат полезни ненаситени мазнини и Омега мастни киселини, които се съдържат в големи количества във фъстъченото масло, а също и в рибата, зехтина, бадемите, кокосовото масло и авокадото.

Рибата е много добър източник, но не можете да ядете риба всеки ден. Да пиете зехтин на всяко ядене също не е алтернатива. Бадемите и някои други видове ядки като кашу, са допустими, но в дългосрочен план са скъпи.

Евтин и много изгоден и като цена, и като хранителен състав продукт, е фъстъченото масло. Два пъти по-евтино е от бадемите и от кашуто, а освен това е и много по-богато на протеин - 28% от съдържанието на фъстъченото масло са белтъчините.

Внимание! Не всяко фъстъчено масло е допустимо за употреба! Фъстъченото масло, което се продава в супермаркетите и най-вече в големите вериги, е почти винаги с добавени консерванти, сол, палмово масло!!! и захар. Вместо да е полезно, такова фъстъчено на практика е вредно за здравето ни. Да не говорим и че цената на фъстъченото масло в магазините дори не е изгодна.

Препоръчителен продукт: 100% натурално фъстъчено масло, без никакви добавки, от доказан и известен производител на здравословни храни. Цена: най-ниската на пазара в България - само 14 лева за 1 кг. Сравнете го със средната цена на нездравословните фъстъчени масла в магазините - 16-20 лева.

Сайт откъдето можете да го купите: FastachenoMaslo.com. За да разберете защо препоръчваме този продукт, прочетете и нашето сравнение на всички марки фъстъчени масла в България.

Състав на фъстъченото масло, което продават (за 2 чаени лъжици - 30 грама):
Калории: 190.
Мазнини: 51% - около 15 грама. 12 грама от тях са полезни за здравето ни мазнини!
Въглехидрати: 11.8% - под 4 грама.
Фибри: 8% - над 2.6 грама.
Захари: 16% - под 3 грама.
Протеин: 28% - над 9 грама.

Колко фъстъчено масло да ям, така че да имам високи нива на тестостерон?

2-3 лъжици на ден на закуска или след тренировка са напълно достатъчни, ако искате да поддържате нивата на хормоните си високи. Можете да разделите фъстъченото масло и на два приема - 1-2 лъжици сутрин, със закуската и 1 до 2 лъжици 30-60 минути преди тренировка.

Мъж на диета? Яжте фъстъчено масло!

Какво още? Полезните мазнини във фъстъченото масло освен, че ще помагат за поддръжката на нивата ви на тестостерон, ще предпазват и ставите и сърдечносъдовата ви система. Така че, ако сте жена, фъстъченото масло ще е полезно и за вас. А за това колко е вкусно, няма да говорим, защото това със сигурност ще ни развали диетата :)