Как да си направим алкална вода за пиене?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(8 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Алкализиране на вода: Приготвяне на алкална вода в домашни условия

Водата има РН 7, но когато се алкализира, нейният РН достига до 8-9.

Как да се справим с проблема: за целта в продължение на три седмици, по три пъти на ден, ежедневно се приема хлебна сода, разтворена във вода. Малко количество от нея една трета или половин чаена лъжичка, се изпиват на гладно с топла вода. Можем да заредим организма с минерали с редовна употреба на билков чай с високо съдържание на минерали; могат да се използват и алкални вани.

Как да си приготвим алкална вода у дома? Три рецепти.

1. В 250 мл вода се добавя една осма супена лъжица - 600 мг. сода. Така се получава силен алкален разтвор. Изпива се на гладно сутринта, 30 минути преди закуска.

2. Половин чаена лъжичка хлебна сода се разтваря в половин чаша гореща вода; напитката се употребява на всеки два часа, между храненията. На ден не бива да се изпиват повече от 6 чаши, за възрастни над 60 години над 3 чаши. Процедурата може да продължи около две седмици. С нея организмът се алкализира ОТЛИЧНО.

3. Една четвърт чаена лъжичка сода за хляб се разтваря в чаша вода и се изпива сутринта на гладно, прави се веднъж на ден. Следи се рН, докато се постигне нормалното му ниво.

Едновременно с това на ден се изпиват до l-l.5 литра чиста, мека вода. За да се убедим, че киселините са напуснали организма ни, измерваме РН на сутрешната урина - трябва да е в границите на 7-7.2. Излишъкът от киселина може да се отстрани от организма и чрез промени в храненето. Но това не е толкова лесно, защото всеки от нас трудно се бори със стереотипите, които сме си изградили през целия ни живот, греши и не може да устои пред съблазните да изяде парче месо, кашкавал, сладкиш или да изпие една кока-кола.

Вълнението, напрежението и шумът също могат да повишат киселинността в организма ни. Най-горчивите билки съдържат най-високо съдържание на алкали — пелинът, белият равнец, жълтият кантарион, вратигата и др. Неслучайно в последно време пелинът се използва в производството на добавки за лечението на рак.