За авторите на сайта "Фитнес Диета" и опита им

Моля, дайте своята оценка за статията:
(5 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Съдържанието на сайта Фитнес Диета е от два различни автора

Всички знаем колко много доктори и диетолози има в България, които изглеждат ужасяващо и не са стъпвали във фитнес, но дават съвети (базирани единствено на теория, а не на практика), че даже се опитват да предлагат и платени услуги. Единствено Енджи е изключение, но само като външен вид - и тя няма (почти) никакъв опит във фитнеса.

Оригиналното съдържание на сайта Фитнес Диета, с което първоначално започна сайта ни, е базирано на превод от английски и е от много известен американски диетолог с десетки научни титли и стотици публикации в bodybuilding.com и menshealth.com. Освен че е професор, този диетолог е и фитнес състезател, той тренира фитнес от много години и е бил за няколко години и състезател, тоест, той има реалния опит и практика от тренировките. Дори се е класирал в топ 5 на малки регионални състезания по културизъм.

Което до момента никой друг топ диетолог в света не е правил и съответно никой не е добил такъв забележителен опит. Затова и сме базирали този уебсайт на неговия труд.

Тази оригинална диета (първоизточника на английски език), е първоизточник на понятието "фастинг" или "периодично гладуване" - създадена е още през 2010 година, допълнена и разширена през 2011, 2012 и 2013 година. От нея се родиха всички производни десетки диетки и диетчици за различни видове фастинг и 16:8 диети, наречени с какви ли не имена. Научете повече за основните принципи на диетата тук.

Началото на оригиналната диета и съдържание, са тук. А тук можете да прочетете по какъв начин се чете това съдържание.

Останалото съдържание, е добавяно във времето от Български автор, от създателя на този сайт.

За опита на българския автор:

На над 50 години съм, макар че във фитнеса не ми дават повече от 40-45 години, теглото ми варира между 90 и 98 кг при височина от 187 см. Тренирам от над 23 години, всеки ден по минимум 5 дни седмично (единственото ми прекъсване е за период от около 3 години между 39 и 42 заради травми) и на постижения в залата ми бия над 90% от трениращите там момчета, без значение колко килограма са и дали са на 20, 30 или 35 години.

Продавам хранителни добавки от 14-15 години. Всяка хранителна добавка за фитнес съм изпробвал върху себе си за период от минимум 6 месеца, а някои от тях ползвам от повече от пет години, но най-важното е, че във фирмата ми имаме принципи и етика.

Принцип едно: Не продаваме добавки, които не работят или работят слабо

Не бива да вземеш на някого дори само 5 или 10 лева, ако добавката не върши нищо. По същия начин аз съм си давал парите над десет години за нищо (по времето на комунизма просто нямаше откъде да научиш кое и колко силно работи) и няма да допусна да се случи и с вас.

Л-карнитин например не продаваме от години, защото просто при над 70% от хората той не работи. За същата тази добавка съм изсипал една кофа пари в тоалтената, пих я някога над 3 години, докато не прочетох в няколко големи английски сайта за фитнес, че при толям процент хора Л-карнитина просто не действа.

Пример две: BCAA аминокиселини продаваме много (защото най-ниската цена в България е нашата), но отново в сайта тук съм посочил, че те работят само като част от предтренировъчна формула или при калориен дефицит и диета за отслабване и орелефяване. Ако пиете МНОГО протеин, можете да си спестите парите за BCAA -- съдържат се в протеина, а той е по-евтин като източник.

Затова, ако някъде в сайта ни прочетете за някоя хранителна добавка, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще видите написано ако тя не работи в някои случаи - кога, къде и защо.

Принцип две: Не продаваме добавки, за които нямаме най-добрата цена в България

В сайта ни за хранителни добавки има много малък брой продукти - само около 70-80 продукта са. Това са само добавки, за които можем да предложим топ цена. Не сме ли най-евтини, не го продаваме.

Стотици сайтове за хранителни добавки в България продават едно и също, кой от кой по-скъпо.

Поредния сайт за добавки на посредници или прекупвачи, които просто вземат продуктите от едно място, слагат надценка и продават за повече пари, не е нужен никому. Затова продаваме в сайта ни за хранителни добавки САМО на най-добрата цена, не купуваме от посредници и сами внасяме продуктите си от чужбина - директен вносител сме.

Добавки за които нямаме най-добрата цена, просто не ги продаваме. Можете да сте 100% сигурни, че ако купите някой от продуктите описани в този сайт, сте купили най-доброто и сте го купили изгодно. Лесно е да сравните цените в интернет.

Трябва ви магнезий, BCAA, аминокиселини, Омега-3, колаген и някои витамини - можем да ви ги продадем най-евтино, няма откъде в България да ги купите на по-ниска цена.

Трябва ви креатин или някои по-рядко търсени видове протеин - нямаме добра цена, затова не ги продаваме и няма да ги продаваме - докато не се убедим, че ще имаме най-ниската цена.