За "Фитнес диета" - фастинг диетата за жени и мъже

Не тъпчете на едно място. Постигнете прогрес в диетата ви по най-ефективния начин!

Единствената Фитнес диета която ви трябва! Диетата за жени и мъже, за спортисти и неспортуващи. Диета с различни хранителни планове за отслабване, с програми за релеф и за маса.

FitnesDieta.com е платен сайт за диети който функционира на абонаментен принцип. Можете да научите повече и да платите за пълен достъп до сайта от тук.

Какво представлява Фитнес Диета и защо я наричат 16-8?

Какво представлява Фитнес Диета и защо я наричат 16-8?

Да живееш живота си и да отслабваш! Фитнес Диета е модерна 16-8 диета, базирана на принципите и храните които Палео диетата препоръчва, но е модернизирана, така че да се избягват крайности като пълното отказване от въглехидрати. Диета 16:8 означава че ядете до 8 часа на ден, през останалите около 16 часа не се храните. Думата, която описва процеса е: "фастинг" или "периодично гладуване" (на английски "intermittent fasting").

Фитнес Диета за жени и мъже: работи за всички

Фитнес Диета за жени и мъже: работи за всички

Без значение дали спортувате или единственото ви движение е ходенето на работа, Фитнес Диета работи за всички: мъже и жени, спортисти и мързеливи. Периодично гладуване: Диетата е базирана на основните принципи на здравословното хранене и принципите на периодичното гладуване - всеки ден не се храните за период от 12 до 16 часа - по време на сън плюс още 4-6 часа. Така се постигат по-добри резултати с лесен за изпълнение хранителен план.

Основни предимства на Fitnes Dieta

Основни предимства на Fitnes Dieta

Бързо. Сигурно. Без крайности. От първоизточника. Основното предимство на диетата ни, е че вие през цялото време се храните здравословно и НЕ гладувате за дълъг период от време. Периодите на глад които наистина усещате са 4-6 часа на денонощие, а ефекта върху физиката ви се проявява още в първите 3-4 дни. Това е първата и най-пълна 8/16 диета, създадена през 2012-2013, пълният материал не присъства в никой друг уеб сайт!


За мен ли е тази диета? Бързо запознаване с основните принципи на "Фитнес Диета":

1) Прескочете закуската!
2) Пийте само вода, кафе и чай през ранната сутрин. Неподсладени!
3) Започнете да ядете 14-16 часа след като сте вечеряли. Тоест, закусвате по времето по което обикновените хора обядват. Разрешени са всички храни които Палео диетата препоръчва плюс картофи, ориз, малки количества плодове и всички видове зеленчуци.
4) През следващите четири часа (след гладът сутрин), яжте по-малко храна от обикновено. Така ще бъдете бодри и енергични през целия ден. Ако се нахраните обилно или приемете повече въглехидрати, ще станете мързеливи и ще ви се доспи!
5) Ако спортувате, тренирайте в късния следобед и веднага след тренировката започнете да приемате повече калории и въглехидрати. Опитайте се да приемете до 50% от въглехидратите си за деня, в първите 1-2 часа след тренировка - тогава със сигурност най-голяма част от въглехидратите отиват по предназанчение, в мускулите, а не се натрупват като подкожни мазнини.
6) Можете да имате едно, две или три хранения през времето на този прозорец на преяждане.
7) Спрете да ядете 2-4 часа преди лягане, за да получите по-голямо покачване на нивата на хормона на растежа през нощта.
Кратко ръководство.

Дори да не искате да спазвате никоя диета, от авторските публикации в нашия сайт ще научите много - за това как работят диетите и тялото ви, какво да правите и ядете и какво не, кои добавки действат и кои са само маркетингов трик.

Яж здравословно, без да гладуваш, отслабни и бъди по-здрав!

Най-хубавото нещо в цялата "Фитнес Диета"? Дори хора които не променят общото количество калории които приемат на ден, започват да свалят мазнини и се чувстват по-жизнени и по-здрави още след първите 5-7 дни. Възрастни и хора със сърдечни проблеми и с болки в ставите изпитват бързо значително подобрение, защото диетата ни елиминира проблемните храни които вредят на здравето на сърдечносъдовата система и на ставите ви.

Мислите че знаете какво трябва да ядете и какво не?

Цитат: Консумацията на захар, бобови растения, царевица и всички продукти на базата на царевица, пастьоризирани млечни продукти, соята и повечето зърна причиняват възпаления на ставите. Когато консумирате гореизброените храни, всеки орган в тялото и всички ваши стави, могат да се възпалят. Крайният резултат е, че вашата имунна система е компрометирана и вашите стави се чувстват 10-20 години по-възрастни от Вас самите. Чрез премахването на тези храни от менюто ви за няколко дни, можете да се избавите от болката в ставите, а също и драстично да подобрите способността си да се възстановявате след тренировка.

Цитат от диетата: Хранителен Мит номер 1 - Закуската е най-важното хранене за деня.

Съжалявам да ви кажа това, но майка ми не беше права. Моята майка, твоята майка, майките на всички ни. И Вашият лекар. Той също греши! Закуската не бива да се пропуска и е най-важното хранене за деня САМО за два вида хора:
- За слабите хора, с бърз метаболизъм и висока инсулинова чувствителност, тоест, за тези хора които са с нисък процент подкожни мазнини.
- За хората които не искат да отслабват!

Ако всички ние бяхме такива, то нямаше да се трудим толкова усърдно във фитнеса и ... нямаше да четем тази диета :) Отдолу са няколко графики от различни изследвания за това полезна ли е закуската и периодичното гладуване (термин, който почти всички от вас са чували - "фастинг", от английски "intermittent fasting" или в превод "периодично гладуване"):

Закуска или не

Закуска или не

Нива на инсулин и глюкоза при три хранения дневно
Периодично гладуване

Периодично гладуване

Качество на живот при Периодично гладуване
Периодично гладуване

Периодично гладуване

Научни изследвания
Периодично гладуване

Периодично гладуване

Научни изследвания

Доказано е от всички, ама ОТ ВСИЧКИ проведени до момента изследвания по темата, че след сън, сутрин тялото ви е в процес на изгаряне на мазнините, т.е. тялото ви изгаря най-лесно мазнини сутрин! Това се дължи на няколко различни причини. Една от тях е инсулина, който е в много ниски количества в организма през това време. Когато инсулинът е нисък, изгаряте мазнините по-ефективно. Когато приемате въглехидрати, нивото на инсулин се повишава, а това означава, че изгарянето на мазнините спира. Ето защо последното нещо, което искате да направите сутрин, е веднага след ставане от сън да закусите с голяма чаша плодов сок, няколко плода или купа овесена каша (или други зърнени култури) - ако го направите, веднага спирате горенето на мазнини!

Цитат от диетата: Хранителен Мит номер 2 - Трябва да пием протеини и хранителни добавки на всеки 3-4 часа

През един хубав ден през 70-те години на 20-и век, някой умник реши, че трябва да спечели повече пари от добавките за бодибилдинг и протеини на прах които предлага. Как да го постигне? Като накара хората да ги ядат по шест пъти на ден. В момента това е нормалната препоръка - ако ходите на фитнес да ядете по шест пъти дневно. Никой не би могъл да изяде толкова много храна на ден, така че, ако сте се насочили към този режим, ще бъдете принудени да купувате нискокачествени прахове - заместители на храната, които се изработват от компаниите за хранителни добавки.

Поради това и вземането на добавки, с цел по-голям прием на храна на всеки няколко часа, се стига до поражения върху храносмилателната система - вие никога не й давате възможност за почивка! Тялото ви има ензимен басейн, който е толкова жизненоважен, а при изчерпването му не му давате подходящия шанс да се възстанови. В такива ситуации, вместо желани резултати, получавате претоварен от токсини черен дроб, който не може да метаболизира правилно мазнините. Така че, урок номер 2 е, че трябва да спрем да ядем толкова често! Ако за да станем красиви и силни бе достатъчно да си пием протеина на всеки три часа, на всеки ъгъл щеше да има огромни и релефни 120 килограмови момчета с релеф като на фото модели. Колко протеин и аминокиселини да пием, какви видове са безопасни и по колко да пием? Списък с безопасни за здравето ви хранителни добавки които РАБОТЯТ ще намерите тук.

Цитат от диетата: Мит номер 3 - За пълните хора и генната им обремененост

Чували ли сте някой да казва че е пълен или че е направо дебел и че това не е по негова вина, а е генетично, базирано на родителите и роднините му? А чували ли сте някой да казва че е болен, че има проблеми с някакви жлези или хормони и затова е дебел?

Забравете за тези глупости! Да, по-лесно е да кажеш нещо такова. Да, генетиката е важна, но Вие МОЖЕТЕ да коригирате теглото си и външния си вид в много големи граници каквато и генетика да имате! Трябва да имате много тежко заболяване и да сте вече физически обездвижен, за да не можете да контролирате теглото си и съответно външния си вид. Фактите: над 97% от пълните хора МОГАТ да се променят. Стига да знаят как и най-вече - ДА ГО ИСКАТ!

Запомнете едно: за да напълнеете или отслабнете, най-голямо значение имат броя калории които приемате и броя на калориите които изгаряте! Каквато и генетика да имате, ако ядете малко, ще отслабнете! Чиста математика - ако имате излишък от калории, организма ви ще ги складира като мазнини, ако имате недостиг на калории, организма ви ще гори мазнините и ще отслабнете.

Цитат от диетата (въпрос): Защо мога да ям само 1-2 порции от определени плодове на ден? Нали плодовете са полезни?

Отговор: Защото освен глюкозата и захарозата, плодовете също съдържат и плодова захар - фруктоза, която може да бъде метаболизирана от черния дроб. За съжаление запасите от гликоген в черния дроб се попълват бързо и лесно. След като те са пълни, цялата излишна фруктоза, която консумирате, ще се превърне в триглицериди и ще се съхрани от тялото ви като телесни мазнини. Когато нашите пещерни предци са обикаляли земята преди хиляди години, плодовете са били сезонни и са били диви (не са били толкова сладки, колкото са днес). Сега, след хиляди години подобрения на плодовете и дори генно инженерство, не е трудно да приемете прекалено много фруктоза дори само от приема на един единствен плод. Затова и трябва съзнателно да ограничим приема на плодове до следните видове.

Кога да ядете, колко точно и какво, какви са видовете хранителни планове, какви са модификациите на диетата в зависимост от целите ви и времето ви на тренировка, можете ли да приемате хранителни добавки и какви? Ще разберете след като прочетете цялата диета.

Абонирай се сега!

Започни да четеш началото на диетата!


Свържете се с нас

Имате въпроси или искате да рекламирате във Fitnes Dieta?

Свържете се с нас сега!