Покупката на челник и ползите от него

Моля, дайте своята оценка за статията:
(2 гласа, рейтинг 4.50 от 5)
Фитнес Диета

Без значение дали се занимавате професионално със скално катерене или тепърва навлизате в сферата на планинарството като хоби, задължително изискване преди да се запътите към планината, е покупката на челник. Качественият челник е не само удобство, необходимост, но и сигурност, която е нужна за опазването на живота и здравето Ви в планината.

обяви за челници

Някои от Вас ще си кажат, че нямате нужда от челник, защото денят е дълъг, вървите бързо, имате телефон, с който може да си светите, в случай че закъсате по тъмно, и какво ли още не. Истината е, че никой не може да предвиди ситуациите в планината, а батерията на Вашия телефон ще Ви е нужна за по-спешни и важни неща, и трябва да я пазите.

Но челник Ви е нужен не само в планината. Ако обичате дългите нощни разходки, практикувате колоездене или обичате да ходите на семейни излети, тогава трябва да закупите челник и то възможно най-бързо. В Pazarluk.com може да откриете голямо разнообразие от челници в голям ценови диапазон.

Някои челници са оборудвани с допълнителни функции като SOS сигнал, магнит за задния капак (нужен за прикрепване на челника към велосипед или автомобил), авариен сигнал, индикатор за зареждане и други. Челниците също се различават по мощността, разстоянието на светлинния лъч, вида на източника на енергия (батерии, вграден акумулатор или зареждащ се акумулатор), теглото и степента за защита срещу влага.

Дори и да нямате средства да закупите челник от висок клас, вземете евтин челник, който все пак ще Ви бъде от помощ в случай на аварийна ситуация.

На какво да обърнем внимание при избора на челник?

При покупка на челник, на първо място обърнете внимание светлинния поток на челника. Той се измерва в лумени, и за да имате наистина добро осветление Ви е нужен челник с минимум 100 lm.

На второ място, обмислете от какво точно ширина на светлинния конус се нуждаете. По тесния конус ще фокусира светлината на едно място и ще осветява по-надалеч, докато по-широкия конус ще осветява по-широко пространство, но светлината ще бъде по-близка.