Ползите от 90 дневната диета - има ли смисъл от този хранителен режим?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(3 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

90 дневната диета е структуриран предназначенa не само да помогне за отслабване ви, но и да подобри различни аспекти на здравето, включително кръвното налягане, метаболизма, нивата на енергия, косата и кожата.

Отслабване

Основната цел на 90-дневната диета е да подпомогне отслабването чрез балансиран и контролиран режим, базиран на разделно ядене на макронутриентни храни - протеини, бобови храни, въглехидрати и плодове. За силно мотивираните има и 3 водни дни, които са силно детоксикиращи и отключващи ползите на фастинга.

Нормализиране на кръвното налягане

В препоръчаните храни участват плодове, зеленчуци, нискомаслени протеини, жита и здравословни мазнини, които са богати на основни хранителни вещества като калий, магнезий и фибри. Тези вещества могат да помогнат за регулиране на кръвното налягане и да подпомогнат сърдечно-съдовата система. Намаленият прием на натрий, също допринася за подобряване на нивата на кръвното налягане.

Подобрен метаболизъм

Добре структурираният хранителен план в рамките на 90-дневния период включва баланс от макроелементи. Заедно с редовна физическа активност тази диета може да оптимизира метаболизма, като помага за отслабването. Тренировките са силно препоръчителни за оптималния резултати.

Увеличени нива на енергия

Правилното хидратиране (минимум 2 литра вода на ден) и включването на витамини и минерали от плодове и зеленчуци допълват увеличената жизненост на човек през деня.

Храни с високо съдържание на хранителни вещества

Този режим не лишава човек от важни храни и така получавате всички необходими вещества за организма ви. Например витамините A, C и E, заедно с цинк и биотин, подкрепят светеща кожа и здрав растеж на косата.

В заключение, 90 дневната диета е устойчив подход за подобряване на различни аспекти на здравето, освен гарантираното отслабване. И все пак, винаги се консултирайте се с лекар или диетолог, преди да направите значителни промени в хранителните си навици, за да се уверите, че диетата е подходяща за индивидуалните ви нужди и моментно здравословно състояние.