Еньовче – билката с множество лечебни свойства

Моля, дайте своята оценка за статията:
(1 глас, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Еньовчето е една забележителна билка, известна с лечебните си свойства и множеството ползи, които има за организма. И именно те са станали причината билката да бъде наречена цветето на здравето и дълголетието. Нейните основни действия са: антимикробно, диуретично, болкоуспокояващо, слабително, кръвоспиращо и адстрингетно, а те определят и широкия спектър от потенциални ползи за здравето.

ползи от билката Еньовче на капсули

Благодарение на множеството си основни действия, билката може да бъде използвана:
• за поддръжка на пикочната система – в резултат от диуретичните му свойства, Еньовчето насърчава елиминирането на токсините и излишните течности;
• при възпалителни състояния като артрит, кожни възпаления и стомашно-чревни разстройства;
• регулиране на хормоните при жените, като води до постигане на хормонален баланс при нередовни менструални цикли, предменструален синдром и симптоми на менопауза;
• за успокояване на нервната система и намаляване на стреса.

Благодарение на диуретичното ѝ действие билката и екстракта от нея помагат за детоксикация на черния дроб, бъбреците, далака и панкреаса. Използването ѝ е препоръчително при камъни, цистит или нарушения на уринирането, тъй като насърчава изхвърлянето на токсините от тялото. Тази нейна способност я прави подходяща за прием при подути глезени.

Отново в резултат на диуретичното ѝ действие, билката може да бъде използвана за отслабване. Тя стимулира метаболитните процеси в организма, в резултат на което той се очиства от шлаки и се подобрява дейността на всички негови системи.

Екстрактът от Еньовче е 100% екстракт от тази изцяло натурална билка, който помага за регулиране на менструалния цикъл, намаляване на менструалните болки и облекчаване на симптомите на предменструалния сиднром.

Противовъзпалителните свойства на Еньовчето го правят подходящо за справяне с редица кожни проблеми: екзема, дерматит, акне и други кожни инфекции.

Тази уникална билка можете да откриете под формата на хранителна добавка – капсулите Еньовче, предназначени основно за премахване на целулит с изявен лимфен застой. Разгледайте онлайн магазина на Fastachenomaslo.com, където ще откриете капсулите с екстракт от Еньовче на уникалната цена от 35 лева за опаковка, която е достатъчна за 20-дневен прием.