Трябва ли да ям всичките си въглехидрати веднага след тренировка?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(1 глас, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Въпрос: Ако тренирам в 11 часа не трябва ли да зареждам моя гликоген веднага, за да се съхранява той незабавно, тоест, трябва ли да ям всичките си въглехидрати веднага след тренировка?

Отговор: Когато преяждате през деня и / или имате голям количеството въглехидрати, вашата нервна система превключва симпатичния режим към парасимпатичния режим на нервната ви система. С прости думи това е режим на релаксация и ремонт. Затова няма да бъдете така трудоспосолни ако се нахраните обилно толкова рано през деня. Симпатичният режим е режим на борба или полет - това искате да сте през деня, когато работите и трябва да бъдете съсредоточени. Когато направите превключването през нощта, това ви помага да се отпуснете, да се разхладите, да поправите, да растете, да освободите хормон на растежа и др.

Препоръчвам да се ядат въглехидрати през нощта, независимо от времето за тренировка заради пет причини:
1) За да остана в режим на парасимпатиковата нервна система по време на деня, когато трябва да свърша работа.
2) Яденето работи много добре от социална гледна точка, за да можете да ядете вечер и през нощта с приятелите и семейството си.
3) Защото не разполагам с много време за ядене през деня.
4) Макар и много бързо да зареждате депата си за гликоген след като ядете въглехидрати след тренировка, дори да не ядете веднага въглехидрати, гликогена ви така и така ще се  набави до следващата тренировка.
5) Инсулиновата чувствителност е най-ниска през нощта, което означава, че ако току-що сте тренирали, ще има по-малък шанс да натрупате мазнини и въглехидрати.

Етикети: тренировки, въглехидрати