Да се яде ли два грама протеин на килограм телесно тегло

Моля, дайте своята оценка за статията:
(1 глас, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Въпрос: Аз съм културист от старата школа и не мога да повярвам че да се яде по-малко от два грама протеин на килограм телесно тегло на ден ще работи. Сигурен ли сте за това?

Отговор: Всичко, което можете да направите, е да опитате и ще разберете дали работи при вас. Отрежете протеина до нивата които препоръчвам, следвайте останалата част от диетата, както е описано и вижте какво става. Ако започнеш да се сриваш по време на тренировка с тежести, можеш да вдигнеш малко приема на протеин, но не мисля, че това ще се случи. Аз лично свалих приема си от 300-400 грама протеин на ден до само 150-200 грама дневно и познавам много други хора, които са направили същото. Никой от нас не изгуби нито унция от мускулите си.

Отново, ако всичко, което се изискваше за изграждане на мускули, беше висок прием на протеини, щеше да има 150 килограмови чудовища от мускулна маса на всеки уличен ъгъл. И тези чудовища нямаше да правят нищо друго, освен да пият на всеки 3 часа протеиновите си шейкове. Всъщност има достатъчно доказателства, че консумирането на повече от необходимото протеин може да бъдат контрапродуктивно - протеиновият синтез се подобрява с по-ниско дневно количество протеин и достатъчно време между храненията за почивка на храносмилателната система и черният дроб.

Етикети: протеин