Защо трябва да ям 1-2 порции плодове на ден?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(0 гласа, рейтинг 0 от 5)
Фитнес Диета

Въпрос: Защо трябва да ям 1-2 порции плодове на ден? Нали плодовете са полезни?
Отговор: Защото освен глюкозата и захарозата, плодовете също съдържат и плодова захар - фруктоза, която може да бъде метаболизирана само от черния дроб. За съжаление запасите от гликоген в черния дроб се попълват бързо и лесно. След като те са пълни, цялата излишна фруктоза, която консумирате, ще се превърне в триглицериди и ще се съхрани като телесни мазнини. Когато нашите пещерни предци обикаляха земята преди хиляди години, плодовете са били сезонни и не са били толкова сладки, колкото са днес. Сега не е трудно да консумирате много фруктоза. Затова трябва съзнателно да ограничим приема на плодове.

Една или две порции плодове на ден ще осигури ползи за здравето, без да ви накара да натрупате мазнини. Въпреки това, ако загубата на мазнини е основната ви цел, премахнете плодовете за няколко месеца. Единственото изключение трябва да бъде един банан с кафяви точки след вашата тренировка.

Дори по-лошо от плодовете са концентрираните източници на фруктоза - агаве нектар, мед, сироп от царевица с много фруктоза, сушени плодове, плодови сокове и фруктозо-глюкозен сироп (комбинация от фруктоза и глюкоза използвана в хранителната промишленост и най-много в газираните безалкохолните напитки).