Ядене често: Не трябва да ядете на всеки 2-3 часа

Моля, дайте своята оценка за статията:
(1 глас, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Диетичен Мит 2: Вие трябва да ядете на всеки 2-3 часа.

Ще започнем, като разгледаме установения мит за бодибилдинг, според който трябва да се храните на всеки 2-3 часа, за да "загрее пещта" и да се запази правилната работа на метаболизма. Това е глупост! По време на своята еволюция тялото ни се е изградило като система, която не е пригодена да се храни толкова често. Върнете се в дните на ловеца и събирачите на храна - на клонки и плодове. През онези времена, които са били основополагащи за изграждане и развитие на тялото и организма на човек едно обилно хранене на ден е било норма!

Да се вгледаме и в големите воини от миналото, като войната между гърци и троянци, например. Тогава войниците влизали в боя, който траел цял ден, хранейки тялото си с много малко храна, след битките. Всички професионални бодибилдъри и всеки здрав и добре оформен човек, по правило се храни по три пъти на ден. Това е нормата от зората на времето.

През един ден през 70-те години на 20-и век някой умник реши, че за да спечели повече пари като предлага добавки за бодибилдинг и протеини на прах, трябва да накара хората да ядат по шест пъти на ден. В момента това е нормалната препоръка - да ядете по шест пъти дневно. Никой не би могъл да изяде толкова много храна на ден, така че, ако сте се насочили към този режим - ще бъдете принудени да купувате нискокачествени прахове за подмяна на храната, които се изработват от компаниите за хранителни добавки.

Защото дори да купувате само качествени протеини, ако ги приемате по поне 2-3 пъти на ден, това ще ви струва много пари!

Поради това и вземането на добавки, с цел по-голям прием на храна на всеки няколко часа, се стига до поражения върху храносмилателната система без никога да й давате възможност за почивка. Тялото ви е ензимният басейн, който е толкова жизненоважен, а при изчерпването му не му давате подходящия шанс да се възстанови. В такива ситуации, вместо желани резултати, получавате претоварен от токсини черен дроб, който не може да метаболизира правилно мазнините.

Така че, урок номер 2 е, че трябва да спрем да ядем толкова често.