Как да орелефя до 6% телесна мазнина?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(17 гласа, рейтинг 4.88 от 5)
Фитнес Диета

Истината за постигането на 6% мазнини в тялото.

И така, как точно да орелефите до 6% телесна мазнина, как да постигнете само 6% подкожни мазнини?

Простият отговор е... че няма как. Тоест, повечето хора не могат да ги постигнат, не и дългосрочно, и то само с големи компромиси със здравето!

По-голямата част от натуралните бодибилдъри и фитнес маниаци дори не се опитват да постигнат този релеф (независимо дали е 6% телесна мазнина, 7% телесна мазнина или дори 8% телесна мазнина в много случаи) като устойчиво дългосрочно състояние.

Как изглежда коремната преса на хора с от 25% до 8% телесни мазнини:

25 процента телесни мазнини

25 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 25 процента телесни мазнини
20 процента телесни мазнини

20 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 20 процента телесни мазнини
15 процента телесни мазнини

15 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 15 процента телесни мазнини
10 процента телесни мазнини

10 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 10 процента телесни мазнини
8 процента телесни мазнини

8 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 8 процента или по-малко телесни мазнини
Процент на телесни мазнини при жените

Процент на телесни мазнини при жените

Как изглежда жена със съответния процент телесни мазнини
Процент на телесни мазнини при мъжете

Процент на телесни мазнини при мъжете

Как изглежда мъж със съответния процент телесни мазнини

Има много идиоти в YouTube, които насърчават идеята за 6% телесна мазнина като някакъв "нормален" стандарт, който всеки трябва да може да постигне. Това не само е нереалистично, но всъщност може да причини вреда на фитнес общността като цяло.

Със сигурност може да видите снимки онлайн на момчета в Instagram с релефни плочки, набраздени рамене и вени, които изскачат, които се вписват в тези 6% до 8% телесна мазнина, но ако са честни, повечето от тези релефни хора ще признаят, че въпреки че изглеждат впечатляващи, те се чувстват физически и психически ужасно в това състояние. Още повече, това което те няма да си признаят, е че този външен вид се постига в почти всички случаи само с употребата на медикаменти като анаболни староиди.

Стигането до ниския процент на телесните мазнини не е "здраве и фитнес" - това е по същество форма на контролирано гладуване която не е добре да поддържате дълго.

Освен ако нямате временна краткосрочна причина за това (като някаква много важна конкуренция, състезание или фотосесия) и не сте си направили изследване, за да разберете с какво се захващате, аз наистина не препоръчвам на повечето хора да се опитват да постигнат чак този релеф.

Ще имате по-малко енергия, по-малко сила, по-ниско настроение, по-малко умствена острота и много лошо! - силно намалено желание за секс! В по-крайни случаи могат да възникнат и дългосрочни проблеми, като нарушения в храненето и още по-сериозни проблеми с тялото.

Средният човек обикновено започва да се сблъсква с тези отрицателни странични ефекти, след като се опита да падне под около 10% телесна мазнина, камо ли да стигне до 7% или дори 6% телесна мазнина.

За да поддържате максимални нива на сила и енергия и да работите в най-добрия си случай, 10% телесна мазнина трябва да бъде минимумът като целогодишно състояние, а 11-12% вероятно ще е още по-добре.

Запомнете едно: Хората, които виждате на улицата и във фитнес залата и повечето хора приемат за красиви, са с от 10% до 15% телесни мазнини! Тоест, ако целта ви е да сте красиви, силни и здрави, вашата цел трябва да бъдат между 10-12% подкожна мазнина за мъж и 12-17% за жена.

Хората трябва да спрат да харесват тези 6% телесна мазнина, а онези, които популяризират тази идея, трябва да преразгледат съдържанието, което излагат онлайн, защото прославянето на това ниво на стройност като нормален стандарт в крайна сметка носи повече вреда, отколкото полза на човечеството!

Със сигурност можете да останете на по-ниско ниво на телесните мазнини и все още да изглеждате страхотно (дори ще изглеждате по-добре от 95% + от населението на Земята) - пак ще имате видими шест плочки на корема и страхотна дефиниция и съдова мускулатура, но слизането до крайност е нещо, което ще искате да избегнете.

Навсякъде процентите 10-12 до 15% телесна мазнина са здравословната гама за мъжете - някои момчета харесват по-стройния, по-естетичен вид, докато други предпочитат да носят повече телесни мазнини, така че да изглеждат по-силни и по-мощни като цяло. Просто е въпрос на предпочитания в този диапазон.

Какво още за ниското ниво на подкожни мазнини?

Няма нищо лошо в това да искате да постигнете тази мършава "холивудска физика", но вие също трябва да бъдете реалисти за това.

6% телесна мазнина или дори 8% телесна мазнина целогодишно не са постижими за повечето момчета, освен много подбрани генетично хора или силови атлети на много високо ниво (шампиони в определени спортове), които са и с много опит, и със строго специфично хранене.

За да намерите идеалния баланс между естетика, сила и общо здравословно състояние, 10% телесни мазнини, е мястото, където искате да бъдете. Забравете за шестте процента!

Още полезни статии за релеф:

  1. Увеличаване обема на тренировките за повече изгорени калории.
  2. Как да тренирам за релеф, така че да горя повече мазнини?
  3. Как да постигна максимални резултати при тренировка?
  4. Как се прави релефна коремна преса и плочки на корема?