Безплатно:

Как да орелефя до 6% телесна мазнина?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(13 гласа, рейтинг 4.92 от 5)
Фитнес Диета

Истината за постигането на 6% мазнини в тялото.

И така, как точно да орелефите до 6% телесна мазнина, как да постигнете само 6% подкожни мазнини?

Простият отговор е... че няма как. Тоест, повечето хора не могат да ги постигнат, не и дългосрочно, и то само с големи компромиси със здравето!

По-голямата част от натуралните бодибилдъри и фитнес маниаци дори не се опитват да постигнат този релеф (независимо дали е 6% телесна мазнина, 7% телесна мазнина или дори 8% телесна мазнина в много случаи) като устойчиво дългосрочно състояние.

Как изглежда коремната преса на хора с от 25% до 8% телесни мазнини:

25 процента телесни мазнини

25 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 25 процента телесни мазнини
20 процента телесни мазнини

20 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 20 процента телесни мазнини
15 процента телесни мазнини

15 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 15 процента телесни мазнини
10 процента телесни мазнини

10 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 10 процента телесни мазнини
8 процента телесни мазнини

8 процента телесни мазнини

Как изглежда човек с 8 процента или по-малко телесни мазнини
Процент на телесни мазнини при жените

Процент на телесни мазнини при жените

Как изглежда жена със съответния процент телесни мазнини

Има много идиоти в YouTube, които насърчават идеята за 6% телесна мазнина като някакъв "нормален" стандарт, който всеки трябва да може да постигне. Това не само е нереалистично, но всъщност може да причини вреда на фитнес общността като цяло.

Със сигурност може да видите снимки онлайн на момчета в Instagram с релефни плочки, набраздени рамене и вени, които изскачат, които се вписват в тези 6% до 8% телесна мазнина, но ако са честни, повечето от тези релефни хора ще признаят, че въпреки че изглеждат впечатляващи, те се чувстват физически и психически ужасно в това състояние. Още повече, това което те няма да си признаят, е че този външен вид се постига в почти всички случаи само с употребата на медикаменти като анаболни староиди.

Стигането до ниския процент на телесните мазнини не е "здраве и фитнес" - това е по същество форма на контролирано гладуване която не е добре да поддържате дълго.

Освен ако нямате временна краткосрочна причина за това (като някаква много важна конкуренция, състезание или фотосесия) и не сте си направили изследване, за да разберете с какво се захващате, аз наистина не препоръчвам на повечето хора да се опитват да постигнат чак този релеф.

Ще имате по-малко енергия, по-малко сила, по-ниско настроение, по-малко умствена острота и много лошо! - силно намалено желание за секс! В по-крайни случаи могат да възникнат и дългосрочни проблеми, като нарушения в храненето и още по-сериозни проблеми с тялото.

Средният човек обикновено започва да се сблъсква с тези отрицателни странични ефекти, след като се опита да падне под около 10% телесна мазнина, камо ли да стигне до 7% или дори 6% телесна мазнина.

За да поддържате максимални нива на сила и енергия и да работите в най-добрия си случай, 10% телесна мазнина трябва да бъде минимумът като целогодишно състояние, а 11-12% вероятно ще е още по-добре.

Запомнете едно: Хората, които виждате на улицата и във фитнес залата и повечето хора приемат за красиви, са с от 10% до 15% телесни мазнини! Тоест, ако целта ви е да сте красиви, силни и здрави, вашата цел трябва да бъдат между 10-12% подкожна мазнина за мъж и 12-17% за жена.

Хората трябва да спрат да харесват тези 6% телесна мазнина, а онези, които популяризират тази идея, трябва да преразгледат съдържанието, което излагат онлайн, защото прославянето на това ниво на стройност като нормален стандарт в крайна сметка носи повече вреда, отколкото полза на човечеството!

Със сигурност можете да останете на по-ниско ниво на телесните мазнини и все още да изглеждате страхотно (дори ще изглеждате по-добре от 95% + от населението на Земята) - пак ще имате видими шест плочки на корема и страхотна дефиниция и съдова мускулатура, но слизането до крайност е нещо, което ще искате да избегнете.

Навсякъде процентите 10-12 до 15% телесна мазнина са здравословната гама за мъжете - някои момчета харесват по-стройния, по-естетичен вид, докато други предпочитат да носят повече телесни мазнини, така че да изглеждат по-силни и по-мощни като цяло. Просто е въпрос на предпочитания в този диапазон.

Какво още за ниското ниво на подкожни мазнини?

Няма нищо лошо в това да искате да постигнете тази мършава "холивудска физика", но вие също трябва да бъдете реалисти за това.

6% телесна мазнина или дори 8% телесна мазнина целогодишно не са постижими за повечето момчета, освен много подбрани генетично хора или силови атлети на много високо ниво (шампиони в определени спортове), които са и с много опит, и със строго специфично хранене.

За да намерите идеалния баланс между естетика, сила и общо здравословно състояние, 10% телесни мазнини, е мястото, където искате да бъдете. Забравете за шестте процента!

Още полезни статии за релеф:

  1. Как да тренирам за релеф, така че да горя повече мазнини?
  2. Как да постигна максимални резултати при тренировка?
  3. Как се прави релефна коремна преса и плочки на корема?