Психическият аспект - Жертва и награда

Моля, дайте своята оценка за статията:
(0 гласа, рейтинг 0 от 5)
Фитнес Диета

Друго голямо предимство, осигурено от Фитнес диетата, е че прави спазването на режим за хранене много по-лесно за ума. Ако знаете, че можете да ядете голяма, вкусна порция храна всеки ден през нощта, диетата не е мъчението, което обикновено е, когато трябва страдате седмици или месеци, преди да се насладите на дори само едно удовлетворяващо хранене.

В случая е много лесно да се жертвате през деня, когато сте много по-заети и активни, ако знаете, че ще получите възнаграждение през нощта. Постенето и поддържането на ниски въглехидрати наистина не е толкова трудно, когато трябва да го направите за само около 4-8 часа на ден, след събуждане. След това, когато денят свърши, можете да се отпуснете със семейството си и приятелите си, и яжте, докато сърцата ви издържат (с някои ограничения, разбира се).

Също така, проблемите при гладуване обикновено се свързват с налаганите от диетата ограничения и изчезват след 1-2 седмици период на адаптация. Почти всеки който е изпробвал диетата го потвърждава и много хора установяват, че могат да издържат далеч по-дълго без ядене. По ирония на съдбата, едни от проблемите е в приема на умерените ястия на всеки няколко часа, което причинява много повече проблеми от периодичното гладуване или няколко ястия с ниско съдържание на въглехидрати, раздалечени по подходящ начин във времето.