Как да намаля високите нива на кортизол?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(1 глас, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Кортизолът е хормон на стреса, който изяжда мускулната тъкан и увеличава съхраняването на телесните мазнини. Ако имате твърде много от него, дължим го на прекалено високите нива на стрес и недостатъчен сън, кортизола може да повлияе на вашите когнитивни способности, оставяйки ви в мозъчна мъгла и с нарушена памет.

В днешния свят, изпълнен със стрес - повишените нива на кортизол се срещат толкова често, колкото е и миенето на зъбите сутрин. Освен ако няма нещо, което съзнателно ще го понижи - никога няма да отслабнете и да се сдобиете с перфектен релеф. Високите нива на кортизол също могат да доведат до много здравословни проблеми, много по-сериозни от няколкото излишни килограми и мазнини около кръста.

Едно нещо, което трябва да спомена, е фактът, че интермитентно гладуване, което е голяма част от Фитнес диетата - понякога не е най-добрият вариант за тези, които понастоящем имат прекомерно високи нива на кортизол. Докато понижите нивата на кортизола, до нормално състояние, е препоръчително да започнете да ядете малко по-рано през деня. Това ще бъде обсъдено допълнително по-подробно по-късно в диетата.

Как да намаля своите високи нива на кортизол?


Съдържанието на тази страница от този текст надолу, е само за абонати - потребители които са регистрирани и са платили своя абонамент.
Моля, влезте в акаунта си за да видите платеното съдържание, след което се абонирайте от бутоните отдолу.