Как да постигна максимални резултати при тренировка?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(22 гласа, рейтинг 4.82 от 5)
Как да постигна максимални резултати при тренировка? Фитнес Диета

Кое е най-мощното оръжие с което да постигнете желаното във фитнеса и тренировките?

Най-силното оръжие при тренировка не е самата тренировка, не е и храненето и диетата, не са и суплементите и хранителните добавки. Най-силното оръжие в тренировките и фитнеса са вашият ум и... тефтерче и химикалка :)

Ако вие не мислите, не си записвате постиженията и не правите промени по тренировките си на база прогреса си, то никога няма да постигнете нищо впечатляващо!

Класация на нещата които ще ви дадат максимален резултат при тренировките във фитнеса:

  1. Ум, опит и напасване на тренировките спрямо целите и постиженията ви. Правете промени по тренировките си (но не твърде често), тялото ни реагира на промените и на стреса като се приспособява. Без промяна, няма как да имате прогрес.
  2. Генетика и тренировка. Генетиката е важна, но с тренировка можем да променяме физиката си в големи граници.
  3. Възстановяване, хранене и диета. Сън и почивка, правилно хранене и диета са най-важните неща след тренировка.
  4. Правилната екипировка за конкретния вид спорт. Не се подлъгвайте от псевдо аксесоари и "фитнес уреди" като сауна колани и други подобни хитри приспособления. Пример: сауна коланът ще ограничи свободата на движенията ви, ще ви измори по-бързо и ще намали постиженията ви. А да изтичате с един километър повече или да изминете дистанцията със 70 секунди по-бързо е много по-важно от временната измамна загуба на вода в областта на корема. Защото загубената във вид на повече пот вода ще я наваксате още в следващите няколко часа, а по-добрите постижения при тренировка ви дават траен прогрес.
  5. Суплементи и хранителни добавки. Без тях може, но напоследък науката толкова напредна в тази област, че хранителните добавки ползвани разумно, може да бъдат много силно оръжие.

Един допълнителен съвет за хранителните добавки и храненето: Много по-важно е какво пиеш и ядеш ПРЕДИ тренировка, отколкото СЛЕД тренировка!

Целта при тренировка винаги трябва да е максимални резултати (но не за сметка на здравето). Тоест, ако можете, приемете преди тренировката хранителни добавки, буустери и предтренировъчни формули които знаете от опит, че подобряват постиженията ви (само такива които значително подобряват постиженията!), ползвайте възможно най-удобните екипировка, облекло и маратонки. Да тренирате с 1-2-3% повече в следващата тренировка означава повече мускулен растеж, повече бързина, сила и релеф.

Важно! Не всички хранителни добавки, бустери и предтренировъчни формули които се рекламират, работят! Повече информация по темата кои са правилните хранителните добавки преди тренировка, само тези които НАИСТИНА подобряват постиженията във фитнеса има тук: Pre-workout: предтренировъчни формули които работят.

Сайт, в който можете да прочетете кое работи и кое не, колко точно работи и какво върши всеки препарат, храна, витамин и хранителна добавка: examine.com - сайта не е на производител на хранителни добавки, некомерсиален е и всичко в него е базирано САМО на научни и медицински изследвания, с доказателства.

Пример: Професор Х от университета У е провел контролирано изследване сред 150 души за период от над половин година и е доказал, че популярната добавка DHEA има много слаб ефект за качване на мускулна маса и абсолютно никакъв ефект за сваляне на мазнини (релеф). А вие очаквате да си купите две опаковки DHEA и за 1-2 месеца да постигнете нещо с нея :)

А знаете, ли, че само за DHEA са проведени 18 различни такива изследвания - 18 независими едно от друго изследвания с подобен резултат. Което не пречи на фирмите за хранителни добавки все още да я рекламират и да я продават, въпреки че този препарат доказано вдига естрогена и може да донесе по-скоро вреди отколкото ползи за трениращите мъже. Затова, запомнете, че е важно да се образовате и да знаете за какво давате парите си!

Още нещо важно! Приемайте само безвредни добавки! Целта във фитнес залата не е днес да вдигнете 5 кг повече, но да съсипете черния си дроб... Целта е дългосрочно да имате прогрес като останете все така живи, здрави и красиви.