Топ 3 причини за травми при CrossFit тренировки

Моля, дайте своята оценка за статията:
(10 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
травми при CrossFit тренировки Фитнес Диета

Топ 3 на причините за травми при КросФит тренировките и как да ги избегнем?

Наранявания или травми могат да се случат във всеки спорт, независимо дали сте запален ентусиаст, или някой, който играе развлекателно през почивните дни. При всички предварителни и динамични движения, които участват в спорта на функционалния фитнес, има вероятност от контузии на CrossFit тренировка, ако не я изпълнявате правилно. В тази статия отговаряме на въпроса "Безопасен ли е CrossFit", като обхващаме трите основни причини хората да получат травма.

1. Първата причина за травми при CrossFit тренировките е проста и това е, ако CrossFit фитнес залата ви има лоши инструктори и / или лошо оборудване, със сигурност ще изпитате проблеми по пътя на прогреса ви. Ако мислите да отидете в CrossFit група или в момента вече сте част от такава група, но не сте сигурни дали това е най-доброто, което да ви пази, попитайте за пълномощията на треньора и историята му със спорт и фитнес.

Някои треньори се стремят да ви научат колкото се може повече, за да предадат знанието си на вас, други треньори може просто да се справят и да го третират като работа, а не като страст. Фитнес залата също трябва да предлага CrossFit клас за начинаещи под формата на основни движения или програма на рампа. Така ще сте в безопасност и ще научите основите на CrossFit "в детския басейн", преди да се присъедините към групата на напредналите "в басейна за възрастни".

2. Втората причина за CrossFit травми (и за всички травми изобщо във фитнеса) е егото на спортиста - трябва да се опитате да нямате его, когато влизате във фитнеса. Не се опитвайте да вдигнете по-тежко отколкото можете, не се опитвайте да сте по-бързи отколкото сте в действителност, не се опитвайте да догоните и изпреварите по-напредналите от вас веднага. Начинаещите в CrossFit трябва бавно и внимателно да изпълняват упражненията в една КросФит тренировка, а не да искат да ги изпълняват бързо като Джеки Чан. Уверете се, че движенията ви изглеждат и се чувстват добре, независимо от теглото, което е на щангата, а също така отделете време, да научите всяко ново движение, защото обикновено те са много динамични и сложни точно в КросФит тренировките. Бързото навлизане в този тип групови занимания, ви дава голям шанс за нараняване на тялото ви.

3. Третата причина за травми изобщо във фитнеса е... неправилно загряване - неправилното подготвяне на тялото преди и след тренировка. Не карате колата си през цялата година, но тя получава нови гуми? На всеки няколко месеца колата ви се нуждае от смяна на масла и механичен поглед под капака, за да видите дали нещо по нея се нуждае от внимание. Загряването и разтягането в CrossFit са също толкова важни неща, които подготвят тялото ви за запалването и старта след него.

Преди тренировка: Отделете 10-15 минути преди тренировката, за да загреете всякакви проблемни зони, които може да имате!

Внимание! Загряването е нещо напълно различно от разтягането! Загряване се прави преди тренировка, а разтягане - след тренировка! Прекомерното разтягане на мускули, които не са загрети, е вредно и може да бъде опасно! Затова, преди тренировка във фитнеса, загрейте постепенно и внимателно.

След тренировка: 5-10 минути след КросФит, направете разтягане на ставите и мускулните групи, които са били използвани, за да ги отворите обратно, да увеличите притока им на кръв, да помогнете за увеличаване на процеса на възстановяване (и за да имате по-добра готовност да отидете на утрешната тренировка).

Запомнете: Не отивате на CrossFit игри, КросФит не е игра и не е за деца! Отивате на сериозни тренировки, за да правите фитнес и в резултат да получите красота, сила, бързина, здраве и дълголетие. Всеки път, когато влезете във фитнеса, мислете, учете се колкото се може повече, задавайте въпроси и чак най-накрая се забавлявайте!

Така ще избегнете вероятността за травма когато тренирате CrossFit. Успех!