Фитнес гуру? Най-лошите съвети във фитнеса дават тези които изглеждат най-добре

Моля, дайте своята оценка за статията:
(16 гласа, рейтинг 4.88 от 5)
Фитнес Диета

Генетика и бодибилдинг или за съветите от така наречените "Фитнес гурута": Най-лошите съвети за фитнес дават тези които изглеждат най-добре. Защото вие не знаете как са го постигнали!

Генетиката има значително влияние върху мускулния растеж по отношение на това колко бързо човек може да изгради мускули и как ще изглежда този мускул върху тялото му естетически.

Независимо дали някой има "добра генетика за бодибилдинг" или "лоша генетика на бодибилдинг", всеки може да изгради страхотна физика, като му се даде достатъчно време и усилия, но няма съмнение, че за някои хора процесът естествено идва много по-лесно.

Някои хора от най-високия процент на генетична надареност за изграждане на мускули могат да се хранят и тренират по начин, който е далеч от идеалния за някой със средна или под средната генетика. И все пак тези генетично надарени хора имат много впечатляваща физика и ги смятат за "Фитнес Гуру".

Много от тези хора със страхотна генетика за изграждане на мускули, които могат да трупат мускули почти без значение какво правят във фитнес залата, след това се позиционират като фитнес експерти и започват да дават съвети, които не са приложими за типичния бидибилдер със среден или под средното ниво на генетичен растеж на мускулите.

Това е масов проблем във фитнес индустрията и не позволява на много трениращи да получат резултатите, които следват: надарените генетично бодибилдери и "Фитнес гуру-тата" дават лоши съвети за неща които в повечето случаи не разбират - на тях просто им се е получило лесно и без много усилия.

Много от хората, които се занимават с вдигането на тежести във фитнеса, не са наясно с ролята, която генетиката играе в процеса на изграждане на мускули, и търсят съвет, базиран само на физиката на лицето, което дава съвета. Те приемат, че съветите на по-голям, по-строен от тях човек трябва да бъдат по-точни, като в много случаи това просто няма как да стане. Реалността е, че някои от хората с най-добра физика рутинно дават някои от най-лошите съвети за културизъм.

Тези хора приемат това, което е работило във фитнес залата за тях и предполагат, че ще работи за всички. Но когато обикновеният стартиращ начинаещ се опита да приложи съвета на "гуруто", той не стига до никъде, не стига дори близо до същите резултати.

Това се случва в много широк мащаб, защото в интернет, хората с най-впечатляващата физика естествено ще се издигнат до върха по отношение на брой кликвания и показвания, те са популярни и всеки ги познава, а по-лошото е и че се опитват да им подражават, без да знаят до какво ще ги доведе това.

За да имате най-високо ниво на тренираност и най-добър външен вид на вашето тяло, е почти изискване да имате добра генетика за бодибилдинг. Ако ползвате и стероиди на всичко отгоре (което е много често срещано в индустрията и е задължително при почти всяко "Фитнес гуру"), действителните знания на този "фитнес гуру" от YouTube или Instagram който изглежда чудесно и ръси мозък в интернет, стават по същество без значение - те могат да ви кажат или да направят практически всичко, а вие, хората ще вземете съветите им и ще си купите продуктите които гуруто препоръчва и... няма да постигнете нищо!

Разбира се, има много хора с голяма генетика за мускулен растеж, които не употребяват анаболни стероиди и които са изключително знаещи, но само защото някой е в отлична форма, това не означава непременно, че е и страхотен треньор. Физиката не трябва да е единственото нещо, което гледате, за да определите дали даден съвет за тренировка и хранене на човек е валиден.

Ключовият момент е, че трябва да мислите критично и да не приемате нещата по номинална стойност, защото някой има физика, на която се възхищавате. Учете се от различни източници, изпробвайте нещата сами и измервайте собствените си резултати от първа ръка!

Видео пример: Как да не тренирате трицепса можете да видите от видеото отдолу

Това е един от безбройните примери в Ютуб и Инстаграм на "тренировка" която предизвиква смях в по-опитните от вас, но някой начинаещ който не може да разбере, че е погрешна, може да вземе твърде лош пример от нея.

И запомнете, че трябва да слушате съветите не на добре изглеждащите интернет-фитнес гурута (които със сигурност взимат тонове стероиди), а на доказалите се топ треньори! Огледайте се - във фитнес залите има и такива.