Не купувайте SARM! Над 70% са продукти с фалшиво съдържание!

Моля, дайте своята оценка за статията:
(21 гласа, рейтинг 4.81 от 5)
Фитнес Диета

Какво е САРМ, какво са SARMs?

Съкращението САРМ (на английски SARM или SARMs) идва от английското название selective androgen receptor modulators, или селективни модулатори на андрогенните рецептори (селективни андрогенни рецепторни модулатори). Tе са нов вид експериментални препарати, все още подлежащи на научни изследвания, с които медицината се надява да замени добре познатите ни анаболни стероиди.

САРМ (SARMs) или селективни модулатори на андрогенни рецептори са продукти, които притежават свойства сходни на анаболните агенти, но с намален андрогенен ефект. Това им позволява да нямат страничните ефекти присъщи на стероидите (теоретично).

SARM - мнения за САРМ и ревюта на САРМ продукти

Търсите мнения за САРМ и ревюта на САРМ продукти?

Ползите от SARMs (би трябвало да са):

  • Би трябвало да не са токсични (да не увреждат функцията на черния дроб);
  • Би трябвало да предотвратяват загубата на костна маса;
  • Би трябвало да намаляват риска от проблеми с простатата при мъжете и хормоните при жените;
  • Би трябвало да не застрашават функцията на хипоталамуса и другите жлези;
  • Би трябвало да повишават нивата на тестостерон, тоест, ефектът им е сходен с този на тестостерона (покачване на сила и мускули);
  • Би трябвало да не ароматизират, тоест да не стимулират конвертирането на естроген и дихидротестостерон;

Обаче... при лабораторни тестове на 20-те най-популярни SARM продукта проведени в английската държавна лаборатория LGC, резултатите са потресаващи! 70% от тестваните SARM продукта са били без НИКАКВИ активни съставки или с ниско съдържание на активни вещества. Тоест, 70% от продаваните най-популярни SARM препарата, са най-обикновена измама!

Както изследванията доказват, за момента всички тези теоретични ползи на САРМс отгоре остават все още в сферата на фантастиката и покупката на САРМ препарати за момента е НЕпрепоръчителна! Не случайно най-големите компании за хранителни добавки все още не ги произвеждат.