Как да подобря лоша инсулинова чувствителност?

Моля, дайте своята оценка за статията:
(4 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Лоша инсулинова чувствителност означава, че способността ви да приемате въглехидрати е обезценена. С други думи, въглехидратите ще ви направят дебел. Ако ти си здрав, с нормална инсулинова чувствителност, това трябва да може да толерира умерено количество въглехидрати, без да ви прави дебели. Ако сте релефни и имате отлична инсулинова чувствителност, ще можете да консумирате доста прилично количество въглехидрати, без никакви проблеми. Това е причината слабите хора да могат да ядат и пица, и сладолед, и шоколад и други сладки неща, без да надебеляват.

За съжаление повечето хора имат ужасно лоша инсулинова чувствителност - толкова, че дори изяждането на един малък сладък картоф понякога води до натрупване на мазнини.

Как да увелича своята инсулинова чувствителност?

За съжаление, няма лесен начин. Ще постигнете това чак когато изчистите част от своите мазнини, тоест, добра инсулинова чувствителност имат само хората с бърза обмяна на веществата, хората с бърз метаболизъм. Когато постигнете бърз метаболизъм, ще имате и висока инсулинова чувствителност.

• Изгубете част от телесната си мазнина и останете чисти от мазнини. Това означава, минимум 15% телесни мазнини за мъжете и 22% за жените. Коремните мускули винаги трябва да бъдат леко видими.
• Поддържайте въглехидратите ниски в продължение на 14-16, ако можете и до 20 часа на ден. Това ще помогне за намаляване на производството на инсулин, което прави много трудно качването на мазнини.
• Яжте повечето от въглехидратите си в периода след тренировка и / или вечерта.
• Пийте алфа липоева киселина и зелен чай за отслабване.

Полезно по темата: Хормоните и надебеляването: Ролята на мазнините за хормоните и здравето