Диета за бързо отслабване: екстремно бърза загуба на мазнини

Моля, дайте своята оценка за статията:
(166 гласа, рейтинг 4.76 от 5)
Диета за бързо отслабване Фитнес Диета

Как мога да отслабна бързо? Търсите диети за бързо отслабване? Или искате да отслабнете бързо 1 кг, 3 кг, 5 кг, 10 кг или 20 килограма? Трябва ви много бърза диета (за бързо отслабване) - за 3 дни, 5 дни, за седмица или месец? Това е вашата диета!

Ако искате да отслабнете лесно, но без спорт и движение, отворете това ръководство: Лесна диета за отслабване - само с промени по храненето Ви. Ако разбирате, че ще постигнете по-добър резултат с движение и спорт, продължете да четете ръководството надолу.

Диета за максимално бързо отслабване - примерна програма и примерно меню за хранене

Цел: Екстремна загуба на мазнини, тренировка сутрин

Тази кратка диета за бързо отслабване е безплатна - публикувана е безплатно в сайта ни FitnesDieta.com. Сайтът ни е с платен достъп и това е един от многото подобни хранителни планове публикувани в диетата ни - един от безплатните материали в сайта. Достъп до другите видове диети и останалите хранителни планове може да имате само след като се запишете за членство в сайта.

Митове за пълните хора и генната им обремененост

Чували ли сте някой да казва, че е пълен или, че е направо дебел и, че това не е по негова вина, а е генетично, базирано на родителите и роднините му? А чували ли сте някой да казва, че е болен, че има проблеми с някакви жлези или хормони и затова е дебел?

Забравете за тези глупости! Да, генетиката е важна, но Вие МОЖЕТЕ да коригирате теглото си и външния си вид в много големи граници каквато и генетика да имате. Трябва да имате много тежко заболяване, за да не можете да контролирате теглото си и съответно външния си вид. Фактите: над 97% от пълните хора МОГАТ да се променят и да отслабнат. Стига да знаят как и най-вече ДА ИСКАТ!

Запомнете едно: за да напълнеете или отслабнете най-голямо значение имат съотношението на броя калории които приемате и броя изгорени от тялото ви калории! Каквато и генетика да имате, ако ядете по-малко отколкото изразходвате, ще отслабнете! Чиста математика - ако имате излишък от калории, организмът ви ще ги складира като мазнини, ако имате недостиг на калории, организмът ви ще гори мазнините и ще отслабнете. Това се нарича калориен дефицит. Подробности по темата за хормоните и надебеляването има тук.

Вече разбрахте, че за да отслабнете, трябва да имате дефицит на калории. Ок, но как да успеем да постигнем максимално отслабване с минимум калориен дефицит? Тоест, как можем да отслабнем бързо, без да сме непрекъснато гладни? Начините да свалите мазнини от тялото си са три: С по-малко храна, с повече движение и спорт или най-ефективно - и с двете едноверемнно (с повече движение и по-малко храна). Програмата отдолу е именно най-ефективният вариант - правилно хранене, с правилните хранителни продукти, в точния момент, заедно с програма за повече движение за максимално горене на мазнините.

Съвети и пояснения:

 • Тренирате без да е задължително тренировката ви да започне точно в 7 сутринта и да е точно 1 час - тренирате колкото можете, това което имате по програма за деня, в толкова часа в колкото можете да тренирате.
 • Добре е да тренирате сутрин до обяд (задължително на гладно), защото тогава кръвната ви захар е най-ниска и организма ви гори най-много мазнини.
 • Препоръчително е спортът да е кардио дейност - ходене на пътека във фитнеса, плуване, тичане (равномерно или с периодични спринтове), каране на колело, изкачване на планина или тичане по стълби, Кросфит програми, но за по-тромавите от вас може да е и просто бързо ходене. Колкото по-бързо и повече спортувате, толкова по-добре. Предпочитайте спортове, при които ще можете да изгорите по-голямо количество енергия - при правенето на коремни преси например, ще изгорите в пъти по-малко енергия преди да се уморите, спрямо тичане или катерене.
 • Минимумът на времето за тренировка трябва да е 20-30 минути! През първите 15-20 минути на вашата аеробна тренировка, горите предимно кръвна захар и гликоген. Чак след това се активират процесите на изгаряне на мазнини. Затова колкото повече време издържите над 20 минути, толкова повече ще отслабнете.
 • Не се ограничавайте с 20 минути движение! Колкото повече време се движите, толкова повече мазнини ще изгорите = толкова повече ще отслабнете. Препоръчителното време за кардио дейност е един час.
 • Колкото повече спорта повишава пулса ви и учестява дишането ви, толкова по-ефективен е той за вашето отслабване. Ако не се задъхвате и нямате учестен пулс, това означава, че не се натоварвате достатъчно - така ефекта за отслабването ви ще е минимален! Препоръчителен при кардио тренировките е сърдечен пулс от 60 до 80% - виж на графиката тук.
 • Как се пресмята максималния ви пулс? От числото 220 вадите вашата възраст в години (стара опростена формула). Или по-добрата нова формула - от 208 изваждате (0.7 x вашата възраст). Примерно 208-(0.7 x 40 години) = 208-28 = максималния ви пулс е 180 сърдечни удара в минута.
 • Примери: 40% или по-малко от максималния ви пулс = в покой сте, лежите или спите.
 • При движение при което поддържате среден пулс 45-50% от максималния ви пулс (което е равносилно на лежерна разходка в парка), горите много малко мазнини и съответно ще ви е необходимо да го правите дълго време. Препоръчва се САМО за болни хора, много възрастни, сакати, с проблеми със ставите и крайниците.
 • При 60% пулс вече горите около 1.5 пъти повече мазнини.
 • Нямате време и искате да тренирате по-малко време? При 70-80% пулс горите до 2-2.5 пъти повече калории! Затова, дайте газ и не се глезете. Ако си почивате, прогреса ви ще е минимален.
 • За да свалите максимум мазнини с минимум усилия, е добре да манипулирате хормоналните си нива. Тоест, с високи нива на правилните хормони, вие ще изгорите много повече мазнини и ще отслабнете в пъти по-бързо! Как да го направите пише тук: Как да тренирам за горене на мазнини?
 • Пийте повече вода! Водата ви помага като засилва метаболизма ви, помага за изхвърлянето на отпадните вещества от тялото, държи ви хидратирани и дори леко потиска апетита. Препоръчваме ви поне 3-4 литра вода на ден за хора с тегло около 80-85 кг и 4-5 литра за хора около 100 кг. Имайте предвид, че едно силно кафе дневно добавя половин литър вода към сметките.
Важно! С правилните хранителни добавки отслабването ви може да стане много по-бързо! Сравнение на ефикасни хранителни добавки за отслабване има тук.

Диетата за бързо отслабване от FitnesDieta.com - примерна програма и хранително меню:

 • Преди тренировката - 06:30 до 06:45 сутринта: 1 голяма чаша силно черно кафе - без подсладители, мляко и сметана! Може да се приеме и кофеин на прах или на таблетки (малко по-силен ефект) или този Термогенен фет бърнър за отслабване за възможно най-силен ефект. Купете с купон код за 10% отстъпка, ще ви струва цена на ден само 70 стотинки!
 • Опционално: Ако сте напреднал спортист който вече има ниски нива на подкожни мазнини, за да предпазите мускулите си от разграждане можете да приемете от 5 до 10 грама BCAA аминокиселини 15-30 минути преди тренировката.
 • Тренировка: от 07 часа до 08 часа.
 • След тренировка - 08:15 до 08:30 сутринта: 10 грама BCAA аминокиселини, по възможност неподсладени или с нискокалорични подсладители (повечето BCAA продукти предлагани на пазара са с подсладители без калории).
 • След тренировката - между 09:30 и 10 часа: приемете отново 10 грама BCAA.
 • Хранене 1 (закуска, фаза на недояждане) го правите около 12:00 часа: 2-3 яйца, 1-2 чаши зелени зеленчуци.
 • Храна 2 (обяд, фаза на недояждане) - около 15-15:45 ч.: 220-250 грама пилешки гърди, смесена зеленчукова салата (препоръчително от зеленолистни зеленчуци - спанак, марули) с 1 супена лъжица зехтин и ябълков оцет.
 • Храна 3 (фаза на преяждане) - 19 часа: Голяма салата със спанак и зеленчуци, зехтин и ябълков оцет, сурова кимчи, 200-400 грама червена треска, или скумрия или сьомга, 2 чаши червени картофи.

Надявам се да сте схванали идеята на разпределението във времето и на съставките на диетата. За да можете да напаснете менюто и графика и да получите максимално бързо отслабване, ето кратко обяснение (кое, защо, по колко се яде и как и кога се прави):

15-30 минути преди да тренирате на гладно, на празен стомах, пиете кафе или друга кофеинова напитка, може и кофеин на прах или таблетки с кофеин (100-300 мг кофеин), или енергийна напитка - стига напитката да е с полезни съставки и най-важното: трябва да е без въглехидрати! Кофеинът подсилва горенето на мазнини и термогенният ефект, тоест, с него ще изгорите много повече мазнини! Тук има важни факти за кофеина и съвети как да извлечете максимума от него. Ако искате, може да приемете и по-комплексна предтренировъчна формула - бустер, стига в нея да няма въглехидрати. Качествените предтренировъчна формули не са евтини, но ще ви дадат още повече желание за тренировка, по-добри резултати и съответно много повече изгорени калории. Аз лично пия специален предтренировъчен бустер преди всяка тренировка и без значение дали този ден съм бил във форма, дали преди това ме е мързяло или не, ВИНАГИ съм като отвързан по време на тренировката и постиженията ми са максимални - с него тренирам повече и горя повече калории.

Веднага след нея (или ако тренирате повече време и по време на тренировка), пиете вода. Без да се наливате наведнъж, по малко. 30 минути след тренировката пиете BCAA аминокиселините. Те ще ви дадат бързо енергия и ще предпазят мускулите ви от разграждане. По този начин вие запазвате максимална част от мускулите си и силата си, което е много важно - целта е да свалите бързо мазнини, но и да останете силни и да имате енергия за още движение или тренировки на следващия ден. Защото ако нямате енергия, ще отслабнете психически и няма да имате желание да продължите диетата и тренировките, а ще отслабнете и физически и няма да можете следващия път да тренирате отново толкова интензивно.

Час и половина след това отново пиете същата доза аминокиселини (ако бюджета ви е ограничен, прескочете това, макар че една доза BCAA струва тук само 27 стотинки). Другите видове аминокиселини, дават по-слаб ефект върху горенето на мазнините. Есенциалните аминокиселини ЕАА, 50% от които са BCAA също ще помогнат много.

Един-два часа след това е закуската, която се състои само от протеин, малко здравословни мазнини и зеленчуци. Три-четири часа след това идва обядът, който се състои отново от протеин, здравословни мазнини и зеленчуци, но вече протеинът е малко повече. 3.5-4 часа след това идва вечерята на която вече можете да си позволите да похапнете повече - състои се отново от животински протеин, здравословни мазнини и зеленчуци, но вече имате и малко картофи.

Източниците на въглехидрати можете да замените и с ориз или с някои от другите добри източници на бавни въглехидрати. А източниците на протеин и на полезни мазнини могат също да бъдат заместени с някои от другите видове препоръчителни протеини и препоръчителни източници на мазнинии. Въртете храните! Не е здравословно да се храните с едно и също всеки ден.

Важно! Коригирайте грамажите на порциите спрямо това дали сте мъж или жена, спрямо нивото ви на физическа активност, вашия процент подкожни мазнини и вашите килограми. Примерното меню е за мъж със средна физическа активност който спортува 1-2 пъти седмично и тежи между 80 и 90 кг.

Искате да се научите как да напасвате диетите към вашето ниво и вашите килограми, така че да постигате максимум резултати? Всичко това и още много други неща са обяснени в диетата ни. Получи пълен достъп до "Фитнес Диета" сега!

Писна ви да спортувате, искате и да хапнете нещо? "Treat without the cheat" - хапнете вкусно и полезно протеиново барче MyProtein, без да чийтвате и да разваляте вашата диета! Протеиновите барчета MyProtein са изградени само от протеин и здравословни съставки, без захар и с малко калории.

Протеинови барчета MyProtein

Препоръчваме ви да прочетете и тези полезни статии, тренировки и ръководства:

 1. Хитрости и тънкости при кардио тренировка.
 2. Повече сън = по-малко храна. В резултат: Отслабвате;
 3. Тренировки и съвети;
 4. Основните упражнения във фитнеса;
 5. Протеинови изисквания;
 6. Изисквания към въглехидратите;
 7. Изисквания към мазнините.
 8. "Храни които НИКОГА не трябва да ядете".
 9. За начинаещи: Как да постигна максимални резултати при тренировка?
 10. За всички спортуващи: Как да тренирам за релеф, така че да горя повече мазнини?
 11. За напреднали: Как се прави релефна коремна преса и плочки на корема?
 12. Как да постигна бързо отслабване без диети? Като не променяте количествата калории които приемате, а промените само типа вещества които ядете и графикът по който се храните. Научете повече за Фитнес Диета тук.
 13. За мързеливите: Ако не искате да спортувате и не ви пука, че със спорт ще изгорите много повече калории и ще отслабнете в пъти по-бързо, а просто искате да промените живота си към по-добро и да отслабнете по-бавно и максимално здравословно, то прочетете не само страницата на която сте в момента, а целия ни сайт!
 14. Сайта FitnesDieta.com е създаден именно с тази цел: да ви запознае с лесен за изпълнение хранителен режим, с който всеки постига добри резултати дори без спорт. Започнете от тук: Основни принципи на "Фитнес Диета".

Екипа на "Фитнес Диета" ви желае приятно и бързо отслабване!

Етикети: диети, отслабване