Кофеинът

Ще обърна малко повече внимание на кофеина, защото той е стимулиращата добавка номер едно в света, а повечето хора дори не знаят как, кога и колко да го приемат.

Първо: Кофеинът, също както и всички други стимуланти, ни дава повече енергия, но я взима от следващия период от време. Тоест, пиейки кафе или друга напитка с кофеин, вие се чувствате ободрени и имате малко повече енергия сега, но по-късно ще имате по-малко енергия и ще се чувствате по-мързеливи.

Второ: Способностите ни да усвояваме кофеин са ограничени, защото има специфични ензими в организма ни които отговарят за усвояването му. И тези ензими не са неограничени, те се изчерпват и на организма ви им е необходимо време за да възстанови нивата им отново. Ако вие пиете често кафе и други кофеинови напитки, то възможностите ви да усвоявате кофеин могат да бъдат намалени. Тоест, ако приемаме много кофеин, то той спира да ни действа!

Трето: На база това как им действа кофеина, има два типа хора: такива които трябва да го приемат бързо наведнъж и такива които трябва да приемат кофеинът бавно, на части във времето. Повечето хора са от вторият тип, затова и кафето обикновено се пие бавно, а не на екс.

Важно е да установите опитно от кой тип хора сте вие, защото ако вашият организъм няма способностите да усвоява големи количества кофеин наведнъж, пиенето на големи дози кофеин на екс, може да подпомогне отлагането на подкожна мазнина и вместо да свалите мазнини, на практика с бързото пиене на кафе, може да подпомагате качването им.

Колко точно кофеин мога да пия?


Съдържанието на тази страница от този текст надолу, е само за абонати - потребители които са регистрирани и са платили своя абонамент.
Моля, влезте в акаунта си за да видите платеното съдържание, след което се абонирайте от бутоните отдолу.