Безплатно:

Pre-workout: предтренировъчни добавки и формули

Моля, дайте своята оценка за статията:
(7 гласа, рейтинг 5.00 от 5)
Фитнес Диета

Pre-workout добавки - предтренировъчни формули или Бустери

Какво са Pre-workout добавките? Pre-workout хранителните добавки са предтренировъчни формули (познати още и като Азотни Бустери) които са предназначени да повишат постиженията ви по време на тренировка. Тоест, целта на предтренировъчните формули е да подобрят силата и издържливостта ви, а също и качеството на тренировката ви.

Защо е добре да приемате Pre-workout добавки?

Истината е, че е много по-важно какво ядеш ПРЕДИ тренировка, отколкото след тренировка. Много по-важно е да приемеш правилните съставки и храни, така че да имаш максимални постижения по време на тренировката, защото от тренировката идва прогресът.

Какви Бустери да пия преди тренировка?

Ако искате максимум сила и постижения по време на тренировка, то приемайте само КАЧЕСТВЕНА предтренировъчна формула (Pre-workout добавки). Пазете се от некачествени азотни Бустери, които само ви помагат да напомпате мускулите малко повече - това е временно! Качествената предтренировъчна добавка освен азотен бустер (който само напомпва мускулите ви малко повече), трябва да съдържа задължително и съставки увеличаващи вашата СИЛА и ИЗДЪРЖЛИВОСТ. Съставките които са задължителни да съдържа една такава Pre-workout формула са:

Какво трябва да съдържа качествения Бустер, какви съставки трябва да има качествената предтренировъчна добавка?

- Креатин (Creatine) - повишава силата и издържливостта. Има няколко налични вида на пазара, най-добрия избор е обикновения и най-евтин Creatine Monohydrate.
- Кофеин (caffeine) - задължителната съставка за всяка предтренировъчна формула.
- Beta-Alanine.
- L-Tyrosine.
- Acetyl L-Carnitine.
- Цитрулин малат (Citrulline malate) - подобрява издържливостта.
- BCAA (тези аминокиселини ще ви действат само ако имате техен недостиг в организма си, ако вече сте си ги набавили с пиене на големи количества протеин, си спестете парите).

Други вещества които могат да ви помогнат да имате една по-качествена тренировка:

Сол - добре е да имате нормално или леко завишено количество сол в храненето преди тренировка, помага за напомпването на мускулите, подобрява концентрацията. Доказано е, че сигналите до мускулите по нервната ни система, се пренасят по-добре когато в кръвта имаме необходимите количества натрий.

Полезни ресурси:
https://www.bodybuilding.com/content/4-key-ingredients-for-your-pre-workout.html
https://www.bodybuilding.com/content/avoiding-salt-make-it-part-of-your-nutrition-plan.html
5 неща за които ни помага кофеинът: https://www.bodybuilding.com/content/5-ways-to-make-caffeine-more-effective.html